Laatste Nieuws

Amazon lanceert Prime Video in Nederland

Amazon heeft videodienst Prime Video in Nederland gelanceerd. Vanaf woensdag 14 decemeber 2016 kunnen ook de inwoners van Nederland voor een vast bedrag per maand gebruik maken van de streamingdienst. Nog niet alle titels zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Dat Amazon Prime Video in Nederland zou lanceren werd vorige maand bekend. Jeremy Clarkson, het gezicht van de Amazon Original The Grand Tour, maakte in november bekend dat Prime Video in meer dan 200 landen beschikbaar zou worden. Een dag werd toen nog niet genoemd, maar dat blijkt nu dus 14 december te zijn. De eerste zes maanden kunnen Nederlanders kensen maken met Prime Video voor 2,99 euro per maand. Na het eerste half jaar kost een abonnement op Prime Video van Amazon 5,99 euro. Daarmee is de dienst van Amazon een paar euro goedkoper dan concurrent Netflix.

Aanbod Amazon Prime Video

Bij de lancering van Prime Video heeft Amazon bekend gemaakt dat nog niet alle titels beschikbaar zijn met Nederlandse ondertiteling. Zo is bijvoorbeeld ook The Grand Tour nog niet ondertiteld. Het bedrijf heeft echter wel aangegeven dat op korte termijn meer titels van ondertiteling worden voorzien. Op dit moment is nog maar een klein deel van Nederlandse subs voorzien op Prime Video, maar dat zal de komende tijd steeds verder worden uitgebreid.