Laatste Nieuws

Amazon laat nieuwe variant van Utopia maken

Utopia Amazon Prime Video

Amazon gaat de serie Utopia nieuw leven inblazen op Prime Video. Tussen 2013 en 2014 verschenen er twee seizoenen van deze Britse serie en onder leiding van Gillian Flynn zal hier een variant op gemaakt worden.

Gillian Flynn

Amazon haalde Gillian Flynn aan boord, zodat de Amerikaanse exclusief voor de webgigant aan de slag kan. Flynn is onder andere bekend als schrijfster van Gone Girl, Dark Places en Sharp Objects. In dienst van Amazon wordt Utopia haar eerste project, meldt Variety donderdagmiddag. Er zijn negen afleveringen van Utopia besteld door Amazon en deze zullen vermoedelijk in de loop van 2019 op Prime Video verschijnen.

Utopia op Prime Video

Utopia zal op Prime Video dus nieuw leven ingeblazen worden door Amazon. Het is de bedoeling dat er een remake gemaakt wordt van de Britse televisieserie die werd bedacht door Dennis Kelly. Dit was in 2014 al de bedoeling van HBO en David Fincher zou dit project regisseren, met Flynn als schrijfster. Omdat er onenigheid was over het budget besloot Fincher uit het project te stappen en ging de remake niet door.

Voor Amazon speelt geld een minder belangrijke rol, zo werd onlangs al duidelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het financiële probleem nu van tafel is geveegd en er alsnog een remake van Utopia gemaakt kan worden. Flynn is uitvoerend producent en showrunner van de serie, terwijl ook Dennis Kelly betrokken is bij het project, als uitvoerend producent.

over Utopia

Utopia draait om een groep mensen die in het bezit zijn van een manuscript. Dit manuscript bevat geheime boodschappen en het is de organisatie The Network er alles aan gelegen om dit manuscript in handen te krijgen. Zodra de groep ontdekt dat er op ze gejaagd wordt zit er niets anders op voor ze om op de vlucht te slaan voor The Network.