Laatste Nieuws

Amazon komt met Star Trek-serie van Jean-Luc Picard

Star Trek Jean-Luc Picard

Amazon Prime Video heeft een deal gesloten met CBS Studios om de nieuwe Star Trek-serie van Jean-Luc Picard te gaan produceren en uitzenden. In de Verenigde Staten en Canada heeft CBS de uitzendrechten, Amazon Prime Video heeft de exclusieve streamingrechten voor meer dan tweehonderd landen. Daarbij ook Nederland.

Iconisch personage uit Star Trek

Jean-Luc Picard is één van de meest iconische personages uit Star Trek. Gespeeld door Sir Patrick Steward was hij te zien in Star Trek: The Next Generation. Na zeven seizoenen hield deze reis op, maar daarmee was het verhaal van Picard nog niet volledig verteld. Het gaat nu namelijk!

Jean-Luc Picard

In de nieuwe Star Trek-serie, genaamd Jean-Luc Picard gaat het volledig om hem draaien. Hoe is het volgende hoofdstuk van zijn leven verlopen? Opnieuw zal Stewart in de huid van het personage kruipen. Voor de cast zijn verder ook Alison Pill, Harry Treadaway, Isa Briones, Santiago Cabrera, Evan Evagora en Michelle Hurd aangetrokken.

Tweede Star Trek-serie

Het is voor CBS de tweede Star Trek-serie. Momenteel draait namelijk Star Trek: Discovery al. Voor deze serie heeft CBS een zelfde soort regeling. In Noord-Amerika zendt deze zender de afleveringen uit, terwijl Netflix de internationale streamingrechten heeft. Voor Jean-Luc Picard is CBS dus een deal aangegaan met Amazon Prime Video. Iedere aflevering zal binnen 24 uur na de uitzending in de Verenigde Staten in ons land te zien zijn. De startdatum van de serie is nog niet bekend.