Laatste Nieuws

Amazon komt met reboot Eco-Challenge; de voorloper van Survivor

Eco Challenge Amazon Prime Video

Amazon heeft groen licht gegeven om een nieuw seizoen te laten maken van Eco-Challenge. De uithoudingsrace van Mark Burnett krijgt tien nieuwe afleveringen en zal worden gepresenteerd door Bear Grylls.

Voorloper Survivor

Het klassieke format was de voorloper van het inmiddels zeer succesvolle Survivor. Burnett en Grylls lieten een aantal maanden geleden al weten dat er een nieuwe partner was gevonden om Eco-Challenge nieuw leven in te blazen. Dit blijkt nu Amazon te zijn, dit maakte de dienst bekend tijdens hun perspresentatie in Londen.

Eco-Challenge wereldwijde competitie

Het is voor Amazon Prime Video de tweede grote non-scripted titel na The Grand Tour. Eco-Challenge zal wereldwijd beschikbaar komen, met ook een internationaal deelnemersveld. Teams van vier deelnemers moeten een aantal dagen nonstop aan de slag. Wanneer één van de teamleden ermee stopt, is het hele team uitgeschakeld. Waar de editie van 2019 wordt gehouden is nog niet bekendgemaakt.

Tien seizoenen gedraaid

De originele serie heeft liefst tien seizoenen gedraaid. Dit begon in 1995 op MTV en vervolgens op ESPN, Discovery Channel en USA Network. Kandidaten moesten zien te overleven in onder meer Australië, Marokko, Patagonië, Borneo, Canada, Nieuw-Zeeland en Fiji. Kandidaten moesten een route van bijna vijfhonderd kilometer zien te overbruggen.