Laatste Nieuws

Amazon gaat deal aan met AMC voor exclusieve rechten

The Terror Prime Video

Amazon Prime Video heeft een slag geslagen. De streamingdienst is erin geslaagd om een akkoord te bereiken met AMC voor een deal over exclusieve rechten op een aantal series van AMC. De rechten gelden voor 28 landen en bieden Amazon een mooi voordeel ten opzichte van de concurrentie.

Amazon maakt deal met AMC

Amazon is een deal aangegaan met AMC waardoor een aantal series van dat netwerk exclusief bij Prime Video verschijnen. De deal houdt in dat de series eerst bij Amazon te zien zijn voordat een andere streamingdienst of de tv ermee aan de haal mag gaan. Een eerste serie van AMC, The Terror, verschijnt in de loop van 2018 op Prime Video. Die serie is geproduceerd door Ridley Scott en gaat over een verkeerd gelopen pole-expeditie.

Amazon is logischerwijs blij met de deal. “Dit is een volgende stap in onze inspanningen om het aanbod van premium tv-programma’s die wereldwijd beschikbaar zijn voor Prime Video-leden uit te breiden”, gaf Brad Beale aan. In de toekomst zal duidelijk worden welke AMC-series verder naar Prime Video komen.