Laatste Nieuws

Amazon gaat bieden op streamingrechten Premier League

Premier League Amazon Prime Video

Amazon gaat komende maand meebieden op de live streamingrechten van de voetbalwedstrijden in de Premier League. De Engelse competitie wordt gezien als de sterkste van de wereld en de rechten gaan dan ook voor astronomische bedragen over de toonbank. Volgende maand gaan de streamingrechten over tafel.

Verschillende pakketten van Premier League

De Premier League is dermate gewild dat er diverse pakketten worden verkocht. Zo zijn de live tv-rechten in Groot-Brittannië verdeeld onder Sky Sports en BT Sport. In nagenoeg ieder land zijn de rechten ook verkocht, zo heeft Ziggo Sport momenteel de rechten van de Premier League in Nederland. Met de opkomst van streamingdiensten is er een nieuwe markt, want steeds meer mensen kijken online. Daarop wil ook Amazon toeslaan. Er worden zeven pakketten aangeboden, wisselend van 32 tot twintig wedstrijden die mogen worden uitgezonden per seizoen.

Al andere sporten in Prime Video

Volgens persbureau Bloomberg heeft Amazon de intentie om eerst te bieden op één van de kleinere pakketten. De wedstrijden zijn vervolgens live te zien via Amazon Prime Video. Het uitzenden van sport is voor de streamingdienst niet nieuw. Dit seizoen was er al iedere donderdag een wedstrijd uit de NFL te zien. Naast American Football heeft Prime Video de afgelopen periode ook onder meer tennis uitgezonden van de Next Gen Cup. Met het aanbieden van sportwedstrijden in Prime Video wil Amazon een nieuw publiek trekken. De Premier League binnenslepen is een vervolgstap nadat er al een documentaireserie is aangekondigd over Manchester City.