Laatste Nieuws

Amazon cancelt Jean-Claude Van Johnson; I Love Dick en One Mississippi

Jean Claude van Johnson Amazon Original Prime Video

Amazon heeft liefst drie Original Series de wacht aangezet. Van Jean-Claude Van Johnson, I Love Dick en One Mississippi keren niet terug met nieuwe afleveringen. Voor zowel Jean-Claude Van Johnson en I Love Dick houdt het al na één seizoen op, onlangs werden ook The Last Tycoon en Z: The Beginning of Everything al na één seizoen gecanceld.

Jean-Claude Van Johnson

De Belg Jean-Claude Van Damme is wereldberoemd geworden in heel veel vechtfilms. Dit najaar maakte hij zijn rentree in een komische variant. Van Damme speelde hierin zichzelf, een beroemde actieheld alias expert in gevechtssporten. Onder zijn bijnaam Jean-Claude Van Johnson was hij ook de beste undercover huurling. Hij is al jaren met pensioen, maar wanneer Jean-Claude een verloren liefde treft kan hij zijn rentree maken. Het blijft bij één seizoen, die uit zes afleveringen bestaat.

I Love Dick

De serie I Love Dick is eveneens een komedie en verscheen in de zomer van 2017 met acht afleveringen. De hoofdrol is weggelegd voor Kevin Bacon en het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris Kraus. Chris en Sylvere hebben een moeilijk huwelijk en worden ook nog eens verliefd op dezelfde professor uit Marfa: Dick. De serie werd niet erg goed ontvangen met op IMDb slechts een 5,9. Dat de stekker eruit is getrokken kom in dat opzicht dan ook niet als een verrassing.

One Mississippi

De derde komedieserie deed het een stuk beter. One Mississippi heeft twee seizoenen achter de rug en scoor op IMDb een 7,1. De serie draait om Tig Notaro, die terugkeert naar de plaats waar ze opgroeide om de dood van haar moeder te verwerken. Haar eigen leven loopt allerminst op rolletjes, waarop ze besluit om een herstart te maken. Ze duikt in haar verleden en zoekt al haar oude vrienden op. Amazon heeft officieel niets naar buiten gebracht over de reden van het stopzetten van One Mississippi. Het lijkt er echter op dat de rol van Louis C.K. hierbij doorslaggevend is. De uitvoerend producent is de afgelopen maanden beschuldigd van seksueel wangedrag en hij heeft dit ook toegegeven. Diverse partijen hebben daarop direct alle banden met Louis C.K. verbroken.