Laatste Nieuws

‘Amazon betaalt 9 miljard dollar voor James Bond en andere kaskrakers’

james bond amazon prime video

Volgens de Amerikaanse media gaat Amazon Prime Video binnenkort een ongelooflijk grote deal sluiten. De streamingdienst zou namelijk 9 miljard dollar betalen voor filmhuis MGM (Metro-Goldwyn-Mayer).

Jeff Bezos slaat terug!

Eergisteren werd bekend dat WarnerMedia (eigenaar van HBO) en Discovery samen verdergaan en een nieuwe streaminggigant worden, die de gevestigde orde (Netflix, Disney+ en Prime Video) aan moet vallen. Amazon lijkt daar dus iets tegenover te gaan zetten: Jeff Bezos is van plan ’terug te slaan’ met een megadeal van wel 9 miljard dollar.

James Bond, Rocky en The Handmaiden’s Tale

Trekt de miljardair écht de knip, dan doet hij dat natuurlijk niet zomaar. Het genoemde MGM is namelijk best een begrip én beschikt over een aanzienlijke bibliotheek gevuld met een hele hoop films en series. Wat te denken bijvoorbeeld van álle James Bond-films, de gehele Rocky/Creed-franchise, de originele Wizard of Oz en de op dit moment ongelooflijk populaire televisieserie The Handmaiden’s Tale?

Metro-Goldwyn-Mayer werd opgericht in 1924 en is daarom een van de oudste filmstudio’s ter wereld. In Hollywood werd MGM één van de ‘Grote Vijf’, maar op dit moment maakt het filmhuis daar geen onderdeel meer van uit. Anno 2021 bestaat de toplijst namelijk uit Columbia TriStar Pictures, Paramount Pictures, Universal Studios, Walt Disney Pictures en Warner Bros. In 2010 werd MGM zelfs bankroet verklaard, al maakte de studio een doorstart.

Het is al een tijdje bekend dat Metro-Goldwyn-Mayer zijn catalogus wil verkopen en volgens Variety zet men in op een verkoopprijs van 9 miljard dollar. Amazon en MGM zijn nu al een paar dagen met elkaar in gesprek en het is de vraag op welk bedrag de twee partijen uit gaan komen. Het ene Amerikaanse medium rept van 10 miljard dollar, waar het andere inzet op 7 miljard. Vermoedelijk vinden Amazon en MGM elkaar ergens in het midden.

One Ring to rule them all…

Iedereen weet inmiddels wel dat Prime Video momenteel aan een ongelooflijk dure Lord of the Rings-serie werkt. En als Amazon MGM daadwerkelijk inlijft, krijgt de streamingdienst ook de rechten van de The Hobbit-trilogie in handen. Mogelijk wordt Prime dus hét platform voor LOTR!