Laatste Nieuws

Amazon bestelt The Wheel of Time voor Prime Video

Amazon Prime Video

Amazon heeft voor Prime Video The Wheel of Time besteld. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend tijdens een speciaal evenement in Londen: Prime Video Presents. Naast The Wheel of Time bestelde Amazon met Eco-Challenge 2019 nog een reeks en gaat schrijver Neil Gaiman exclusief voor Amazon aan de slag.

Robert Jordan

The Wheel of Time is een boekenreeks van schrijver Robert Jordan. Wereldwijd werden deze boeken zeer goed verkocht. Er werden meer dan 90 miljoen exemplaren gedrukt en de door Amazon bestelde serie zal niet alleen dezelfde titel dragen, maar uiteraard zullen de verhalen ook gebaseerd zijn op de boeken van de succesvolle schrijver uit Amerika, die in 2007 al op 59-jarige leeftijd overleed.

The Wheel of Time op Prime Video

The Wheel of Time wordt voor Prime Video gemaakt door Amazon Studios en Sony Pictures. De afleveringen zullen één uur duren en worden uitgewerkt door showrunner Rafe Judkins, die eerder werkte aan Agents of S.H.I.E.L.D. en Chuck. In Nederland is de boekenreeks van Robert Jordan ook bekend als Het Rad des Tijds, waarvan in totaal liefst vijftien verhalen zijn verschenen.

Magie

The Wheel of Time speelt zich af in een wereld waar magie bestaat, maar enkel en alleen gebruikt kan worden door vrouwen. Zij hebben dan ook de macht in deze wereld. In The Wheel of Time wordt Moiraine gevolgd, zij maakt onderdeel uit van de organisatie Aes Sedai. Deze organisatie staat bekend als schimmig en invloedrijk. Moiraine maakt met vijf jonge mannen en vrouwen een reis en deze reis wil ze maken, omdat ze het vermoeden heeft dat één van deze vijf een reïncarnatie is van een serie krachtig persoon, die mensheid kan vernietigen óf redden.

Wanneer The Wheel of Time beschikbaar is op Amazon Prime Video is nog niet bekend. Ook zijn de rollen nog niet toebedeeld aan acteurs