Trailer

Agatha Christie-reeks The Pale Horse co-productie BBC en Amazon

The Pale Horse Amazon Prime Video

The Pale Horse is de nieuwste verfilming van een boek van Agatha Christie. De BBC heeft samen met Amazon Prime Video het verhaal onderhanden genomen en nu tot miniserie verwerkt. De trailer is al verschenen.

Losse verhalen Agatha Christie

Lange tijd werden vooral de verhalen van Hercule Poirot en Miss Marple bewerkt tot films en series. Inmiddels zijn ook alle losse verhalen aan de beurt. Nu dus The Pale Horse, in Nederland in 1961 uitgebracht als Het Vale Paard.

Pastoor met een briefje

In The Pale Horse wordt een pastoor naar een stevende vrouw geroepen. Wanneer hij zich met spoed door Londen begeeft wordt hij neergeslagen en komt zelf te overlijden. De politie vindt de pastoor met een briefje op zijn lichaam. Hierop staat een lijst met namen, waarvan bijna iedereen is gestorven. Bij twee namen is dat nog niet het geval, maar hoelang zullen die nog leven en wat is hun connectie?

Mark Easterbrook

De BBC zal als eerste The Pale Horse gaan uitzenden, daarna wordt de reeks aan Amazon Prime Video toegevoegd. Wanneer dit het geval zal zijn is op dit moment nog niet duidelijk. De hoofdrol wordt gespeeld door Rufus Sewell, hij vertolkt Mark Easterbrook. Easterbrook is één van de namen die op de lijst staat.